This page was printed from https://specialtyfabricsreview.com

An invisible barn?

June 1st, 2014 / By: / Projects

“Invisible Barn: An Architectural Folly Merging with Nature” is a site-specific design proposal that recreates its environment by
projecting the landscape onto the building. The project proposes
to clad the barn-shaped structure in 5mil reflective mylar film
with a clear UV coating, creating a mirrored piece that becomes a part of the grove’s trees and plants, the sky, the ground and its
seasonal changes.

Chosen as a Folly 2014 Design Competition Notable Entry, the barn is shaped as a skinny and long parallelogram to elude the dense trees, with openings of various sizes and depths that suggest windows and doors. This creates a visual trick that the framed openings are floating on air in the grove. The incisions that penetrate through the folly allow visitors to maneuver in, out and around the structure. Its creators, Seung Teak Lee and Mi Jung Lim form stpmj, a design practice based in New York.

The competition is sponsored by The Architectural League and Socrates Sculpture Park.

SOURCE:http://stpmj.com

Leave a Reply